Aanbod

 

Het aanbod binnen In&Aut is gevarieerd en volledig afgestemd op de hulpvraag. Zoals beschreven in het kopje SI Kids is het aanbod voor kinderen gericht op de omgeving. Denk hierbij aan scholen, instellingen en ouders. Voor volwassenen is het aanbod zowel individueel als ook in groepsverband. 

 

Trainingen

 

Basistraining SI KIDS

Binnen deze basistraining maak je kennis met de wereld van SI! Je leert de achterliggende theorie en deze wordt direct gekoppeld aan de eigen praktijk. Je leert over zintuigen, neurologische drempelwaarden en het kwadrantenschema van Winnie Dun. Er wordt gewerkt met veel voorbeelden en de training is interactief waardoor ieder de informatie naar zijn eigen situatie kan vertalen. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende NLP strategieën en technieken om aandacht te geven aan onderliggende patronen in communicatie en gedrag.

Een aantal reacties van deelnemers die de training reeds hebben gevolgd; ik begrijp het kind nu beter, ik had nog twee uur willen luisteren, ik weet nu waar ik behoefte aan heb tijdens een werkdag, ik ga een sta-zit bureau kopen, ik zie hem niet meer als vervelend jongetje maar ik zie waar hij mij nodig heeft, ik kan op een andere manier gaan kijken, ik ben nieuwsgierig en wil nog meer weten, ik ga mijn klas opnieuw inrichten, ik begrijp niet alleen mijn kind maar ook mijzelf beter...

Kosten basistraining: 550 euro (In&Aut is vrijgesteld van btw middels KOR)

 

Verdiepingstraining SI KIDS

Verdiepingstrainingen zijn altijd op maat, afhankelijk van de vraag. Er wordt gewerkt vanuit de kennis uit de basistraining, hiervoor is een basiskennis van SI en/of het volgen van de basistraining verplicht. Mogelijke onderwerpen voor verdiepingstrainingen zijn:

Verdieping op de theorie; in deze training gaan we een stapje verder in de theorie, zowel vanuit SI als ook NLP. We kijken specifieker naar gedrag. Je leer over de link tussen sensorische informatieverwerking en alertheid/focus. We gaan dieper in op de zintuigen, bekijken onze patronen en onderliggende strategieën en kunnen ook specifieker kijken naar de prikkelverwerking bij onder andere ADHD en Autisme. Voor welke verdieping wordt gekozen is afhankelijk van de vraag. De training wordt in afstemming vormgegeven zodat deze volledig aansluit bij de behoeften. 

Sensorische materiaal;Er wordt steeds meer sensorisch materiaal gebruikt, zowel op school/instelling als ook thuis. Maar welk materiaal kies je? Wat is je doel? En hoe meet je het effect? Vanuit de theorie kijken we naar verschillend sensorisch materiaal en de mogelijkheden voor inzet van dit materiaal. Weet wat je doet en waarom je het doet, alleen dan kun je het effect in kaart brengen. In deze training maak je zelf kennis met verschillend sensorische materiaal. Wat kun je er mee doen, welk materiaal prikkelt of dempt welk zintuigen en bij welke kinderen en met welk doel kun je dit gebruiken? Voor deze training kan gebruik gemaakt worden van materialen die reeds aanwezig zijn om de praktische inzet in de dagelijkse situatie zo concreet mogelijk te maken. Daarnaast zal ik ook verschillende materialen meenemen om een breed scala aan materialen te laten zien en de inzet hiervan te bespreken. 

Casuïstiek; Binnen deze verdiepingstraining ga je aan de slag met de geleerde info uit de basistraining en ga je die toepassen op (zelf ingebrachte) casussen. Op die manier leer je de koppeling van theorie naar praktijk maken en leer je stap voor stap op een andere manier te kijken naar gedrag. Wat observeer je? Welk gedrag laat het kind zien, wat word je hypothese en plan? 

Ontdek je prikkelverwerking; In deze training gaan we in op je eigen prikkelverwerking. Via ervaringsoefeningen worden verschillende zintuigen geprikkeld. Door jouw eigen reacties en die van de deelnemers goed in kaart te brengen leer je jezelf beter kennen en leer je goed naar de ander kijken vanuit de theoretische achtergrond van SI en NLP. Door zelf prikkels te ervaren, de reacties te voelen en zien, leer je je eigen filters beter kennen én ga je nog beter de ander écht zien in zijn behoeften. 

Prikkels op de werkvloer; Sensorische informatieverwerking heeft een enorme invloed op hoe wij ons voelen gedurende een werkdag, welk werk wij kiezen/onze voorkeur heeft en ons gedrag en communicatie. Denk eens aan de collega die altijd zit te wiebelen, die collega die nooit zaken mee krijgt en 'passief/afwezig' is of die collega die altijd commentaar heeft en alles wil regelen/controleren. Waarom raakt je dit en wat zegt dit over onderliggende patronen?  Door je eigen gedrag en communicatie én die van collega's te kennen kan er begrip ontstaan waardoor de communicatie op de werkvloer zal verbeteren. Aan de hand van theorie vanuit SI en NLP worden voorbeelden uitgewerkt en gaan we aan de slag met situaties uit de eigen werkpraktijk.

Kosten verdiepingtraining: v.a. 600 euro (afhankelijk van vraag) (In&Aut is vrijgesteld van btw middels KOR)

Coaching

 

SI KIDS

School, instelling; Denk aan leerling besprekingen, observaties in de klas en coaching van leraren. Vanuit de theorie maken we samen de stap naar de klas en bekijken we wat er nodig is. Hier kan gekeken worden naar individuele leerlingen maar ook naar groepsdynamiek, inrichting van het lokaal of inzet van sensorisch materiaal.

Kosten op aanvraag 

Gezin: Voor gezinnen kan coaching plaatsvinden in het integreren van kennis van prikkels in het gezinsleven. Hoe is de prikkelverwerking van de verschillende gezinsleden en hoe kunnen verschillende behoeften plek krijgen binnen een gezin. Zowel offline als online mogelijk. 

Kosten 70 euro per uur. 

 

MOMTime

1:1 Coaching: samen gaan we aan de slag met vragen waar jij op dit moment in het moederschap tegenaan loopt. We kijken zowel vanuit de sensorische informatieverwerking als ook vanuit NLP naar filters en de stappen die nodig zijn om vanuit je eigen kracht de autonomie weer te kunnen pakken. Voor meer info zie MOMTime

Kosten 80 euro eerste coachingsessie + uitwerking. We starten altijd met een eerste coachingsessie waarin we samen bekijken waar je in het NU tegenaan loopt en wat je verlangens zijn. Na deze eerste sessie bekijken we vanuit deze verlangens samen wat passend is in vervolgsessie(s) of traject. Jij hebt de regie en staat aan het stuur! 

Losse vervolgsessie 75 euro

Traject prijs op aanvraag

Groep: Mis jij ook die momenten voor jezelf. Dat je je even op jezelf kunt richten en de rust krijgt die je nodig hebt. Dat je daarnaast even lekker over het moederschap kunt praten zonder dat je kids en je partner meeluisteren? Dan is MOMTime echt iets voor jou! Samen delen, alles mag er zijn, elkaar inspireren! Ook staat er elke bijeenkomst een thema centraal (vanuit SI en/of NLP) dat jou verder helpt naar het (her)ontdekken van jouw innerlijke kracht en het pakken van autonomie! Zodat jij vanuit jouw kern kan stralen in het moederschap. 

Kosten (komt binnenkort online), zie agenda voor planning

 

 

 

 

Agenda