SI bij volwassenen

 

Ook voor volwassenen heeft kennis van sensorische informatieverwerking een grote invloed op het dagelijks functioneren. Bijvoorbeeld tijdens het werk. Ken of ben jij die collega die altijd zit te wiebelen? Die collega die steeds wordt afgeleid tijdens het werken? Die collega die niet kan functioneren in een kantoortuin of altijd moe is aan het einde van de dag?

 

Maar ook thuis in het gezin. Misschien heb jij erg veel last van geluiden gedurende de dag. Misschien heb jij extra momenten van rust nodig om alle prikkels te kunnen verwerken of zoek jij juist prikkels op, maar zorg je daardoor ook voor onrust binnen je gezin. 

Dit zijn allemaal voorbeelden die we dagelijks tegenkomen en waarbij meestal niet aan sensorische informatieverwerking wordt gedacht. Kennis van (jouw eigen) sensorische informatieverwerking kan een enorme invloed kan hebben op jouw dagelijks functioneren en daarmee ook op de communicatie met collega's en binnen je gezin. 

 

Wanneer je inzicht hebt in je eigen prikkelverwerking heb je een goed beeld van prikkels die je wel en niet prettig vindt. Ook is het belangrijk om te weten of je overgevoelig of juist ondergevoelig bent voor prikkels en op welke manier jij prikkels verwerkt. 

Door deze informatie leer jij jezelf en anderen beter kennen en begrijpen. Hierdoor weet je beter wat je nodig hebt en waar je gedurende de dag rekening mee kunt houden om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren en vooral om je prettig te voelen. 

 

Ben je benieuwd naar jouw eigen sensorische informatieverwerking of heb je een andere coachvraag en ben je benieuwd of ik jou verder kan helpen?

Klik hier voor de blog over sensorische informatieverwerking op de werkvloer. 

Neem  contact op, volg een workshop of laat een SI-profiel maken!